От днес можем да правим справка чрез Портала за административни услуги на

...
От днес можем да правим справка чрез Портала за административни услуги на
Коментари Харесай

Проверяваме онлайн за неплатени глоби към КАТ

От през днешния ден можем да правим справка посредством Портала за административни услуги на Министерство на вътрешните работи за невръчени наказателни постановления (НП) и електронни фишове, оповестиха от полицията.

Досега можеше да се прави проверка единствено за дължими санкции по Закона за придвижване по пътищата (ЗДвП) по влезнали в действие фишове, електронни фишове и наказателни постановления.

Справката е налична за всички посредством услугата „ Проверка на отговорности по ФИШ/АУАН/НП с опция за заплащане “ (https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/KATActs/ActService/Index), при въвеждане на номер на удостоверение за ръководство на МПС (СУМПС) и ЕГН/ЛНЧ, те ще могат да ревизират по интернет както за неплатени отговорности, по този начин и за съществуване на издадени, само че невръчени наказателни постановления  и/или електронни фишове.

Както и до момента при съществуване на връчени и влезнали в действие наказателни документи, по които се дължи санкция, се извежда лист с неплатени отговорности. Осигурена е и опция за възнаграждение на дължимите суми непосредствено през Портала за административни услуги на Министерство на вътрешните работи. Другите благоприятни условия за възнаграждение са посредством терминално устройство в конструкция на Министерство на вътрешните работи, банков превод, пощенски запис, интернет банкиране, каси за парични преводи и посредством КЕШ-терминали.

От КАТ прецизират, че за да стане дължима санкцията наложена с даден административно-наказателен документ, не отпада нуждата той първо да бъде връчен и влезнал в действие, според нормативно заложените периоди. Стъпките тук са две. Електронен фиш може да бъде връчен във всяко районно ръководство на Министерство на вътрешните работи или в звено „ Пътна полиция “, като след връчване може да бъде обезщетен незабавно посредством ПОС-терминал на място, по банков или посредством КЕШ-терминал.

За връчване на наказателни постановления е належащо лидерът да посети персонално звеното на „ Пътна полиция “ към регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи по непрекъснат адрес.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР